Eerste date tips

Alle datingsites nu vergelijken

 

Date uiteten

Waar moet u bij een eerste date aan denken?

1. Kies een locatie:

Kies je locatie voor de eerste date zorgvuldig, denk er sterk aan wat de ander leuk zal vinden. Iedere locatie heeft zijn voordelen, zo hoef/kan je tijdens een film maar weinig praten en tijdens een strand- of boswandeling heb je daar meer dan genoeg ruimte voor.

Neem op het eerste afspraakje je date niet mee naar bijvoorbeeld jouw stamkroeg. Hij/zij kan zich ongemakkelijk voelen als jij teveel bekenden tegenkomt.

2. Date kort:

Je weet beiden niet of de magische klik er zal zijn tijdens deze eerste date, dus zo’n eerste afspraakje is spannend. De eerste date kun je daarom beter niet al te lang laten duren. Direct een vijf gangendiner is wat overdreven. Hou het kort, eventueel een lunch, of borrel en bekijk dan of het klikt. Een tweede afspraak is zo gemaakt…

3. Goed voorbereid:

Zorg er altijd voor dat je voor een eerste date voldoende tijd hebt om jezelf goed voor te bereiden.

Er is altijd een kleine kans dat je jouw date mee naar huis neemt, zorg er dus voor dat het opgeruimd, schoon en netjes is. Foto’s van exen kunnen bijvoorbeeld afschrikken. Zorg dat er voor je date wat eten en drinken in huis is.

4. Presenteer jezelf verzorgd:

Je verwacht van jouw eerste date dat hij of zij fris en verzorgd is. Dit wordt ook terugverwacht… Zorg er dus voor dat je fris en fruitig voor de dag kan komen, stap onder de douche, poets je tanden goed en trek mooie, schone kleren aan.

5. Let op wat je draagt:

Draag kleding waar jij je lekker in voelt tijdens het afspraakje. Maar denk er wel goed over na… Heb je een afspraak op een gelegenheid waar een dresscode is afgesproken, informeer dan naar de kledingvoorschriften en houd je hier aan.

6. Kom niet te laat:

Het is not done om te laat te komen op een eerste date. Vertrek dus op tijd. Kom je toch nog te laat, stuur dan onderweg een sms’je of bel even om dit te melden. Zo voorkom je een ongemanierde eerste indruk.

7. Blijf positief:

Een eerste afspraakje hoort leuk te zijn. Neem er de tijd voor en blijf er rustig onder. Vergeet niet dat je date waarschijnlijk net zo nerveus is als jij bent…

8. Niet te veel drankjes:

Een alcoholisch drankje kan het ijs behoorlijk breken, maar pas op en drink niet te veel. Ons advies is dat men niet meer dan 2 alcoholische drankjes drinkt tijdens een eerste date. Dronken mensen worden vaak niet als aantrekkelijk gezien. Bovendien zou je wel eens iets kunnen zeggen of doen waar je later spijt van krijgt.

9. Stel vragen en luister:

Mensen die veel vragen stellen en luisteren worden vaak als aardig beschouwd. Bovendien kom je zo veel te weten over je date en kun je beter oordelen, of hij of zij bij je past.

Voordat je eerste afspraakje begint kun je de mogelijke mails of berichten van je date nog even doorlezen. Dit voorkomt dat je vragen voor de tweede keer stelt en maakt het niet meer mogelijk meerdere dates door elkaar te halen.

10. Praat over veilige onderwerpen:

Praat niet te veel over de toekomst zoals kinderen, schoonouders en samenwonen. Je moet een relatie rustig opbouwen en niet te ver vooruit kijken. Afknappers van zowel dames als heren zijn:

  1. Exen
  2. Problemen
  3. Te veel over hetzelfde onderwerp
  4. Irritaties
  5. Gezondheidsproblemen

11. Pas op met humor:

Een grap kan soms kwetsen, denk dus altijd na voordat je een grap maakt. Af en toe een goed overwogen grapje kan leuk zijn. Grappige mensen worden vaak juist als aantrekkelijker gezien.

12. Geef complimenten:

Een gemeend compliment voor je eerste date is altijd goed, en vaak zelfs een goede eerste binnenkomer. Iedereen vind het prettig om complimenten te krijgen. Het is een kunst om deze op een nette manier uit te delen, maar blijf altijd eerlijk.

13. Doe het rustig aan:

Verwacht nooit te veel. Plan niet meteen een nieuwe date. Laat alles even bezinken en bel, mail of sms elkaar de volgende dag. Dan hebben jullie beiden de tijd gehad om over alles na te denken.

Creëer geen valse hoop of verwachtingen. Lukt het niet dan toch de volgende keer beter er zijn genoeg singles op de dating sites?

Er is geen hand vol maar een land vol…

Succes!

De voordelen van Datingsite Gratis

Op Datingsite Gratis kunt u informatie vinden over eerste date tips. Op Datingsitegratis.be kunt u maar liefst 52 Belgische datingsites vergelijken. In onze vergelijker kunt u criteria selecteren waarop u wilt vergelijken. Zo kunt u onder andere selecteren op leeftijd, geslacht, mobiele app, gratis profiel, hoger opgeleid en erotiek. Op basis van uw voorkeuren selecteren wij de datingsites die bij uw wensen aansluiten.

Ook voor eerste date tips bent u bij Datingsite Gratis aan het juiste adres. Wij willen u zo volledig mogelijk informeren over uw interesses en vragen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van alle mogelijke datingsites die op Datingsite Gratis staan. Bovendien vindt u bij elke datingsite een expertcijfer en reviews. Wij begrijpen dat het voor u prettig is om reacties en ervaringen van mede-daters te lezen.

Omdat wij eerlijk naar u toe willen zijn, schrijven wij niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen van de datingsite op. Op basis hiervan kunt u uw afweging maken. Ook kunt u de maandprijzen van de datingsites op onze website vinden.

Mocht u nog meer willen weten over eerste date tips, ga dan naar de Veelgestelde vragen of Veelgezochte termen op Datingsite Gratis. Hier vindt u alle informatie netjes op een rij. Vergelijk nu de datingsites die bij u passen en start met daten!

 

Alle datingsites nu vergelijken