Vergelijk datingsites

Sorting

Vergelijk hier het grootste aantal datingsites van België op beoordeling, populariteit of plus- en minpunten. Deze officiële vergelijker wordt wekelijks bijgewerkt en is dus altijd actueel.

Voorkeur 

Voorkeursleeftijd 

What are you looking for? 

Extra opties 

 

parship
Expert rating:
9.9
elitedating
Expert rating:
9.5
50liefde
Expert rating:
9.4
meetic
Expert rating:
9.2
buurmeisjes
Expert rating:
9
match4me
Expert rating:
9
relatieplanet
Expert rating:
8.8
victoriamilan
Expert rating:
8.8
Placeholder
Expert rating:
8.8
50plusmatch
Expert rating:
8.6
lisa18
Expert rating:
6
c-date
Expert rating:
8.5
sf-dating
Expert rating:
8
be2
Expert rating:
7.9
gayparship
Expert rating:
8.1
regiosexcontact
Expert rating:
6
tesamen
Expert rating:
8
alleenstaandepapas
Expert rating:
8
badoo
Expert rating:
8
stedendating
Expert rating:
7
alleenstaandemamas
Expert rating:
6.6
seniorengeluk
Expert rating:
6
ondeugenddaten
Expert rating:
6
metjou
Expert rating:
6
g-dating
Expert rating:
6
regioswingers
Expert rating:
6
50plusrelatie-be
Expert rating:
6
nieuwerelatie
Expert rating:
6
singles50
Expert rating:
5
academic-singles
Expert rating:
5
buutflirts
Expert rating:
5
gaypartner
Expert rating:
4.7
gaybuddy
Expert rating:
4.7
qupid
Expert rating:
4.7
maatjemeer-match
Expert rating:
4.7
datingeasy
Expert rating:
4.7
vijftigplusdating
Expert rating:
4.7
rendezvous
Expert rating:
5
novamora
Expert rating:
4
secondlove
Expert rating:
4
ashley-madison
Expert rating:
4
ematch
Expert rating:
4
nextlove
Expert rating:
4
richmeetbeautiful
Expert rating:
4
geheimeaffaires
Expert rating:
4
ikwilsexcontact
Expert rating:
4
regioflirts
Expert rating:
4
Placeholder
Expert rating:
8
Placeholder
Expert rating:
8
 

strand.png

Bestaat er eigenlijk wel zoiets als gratis online dating?

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit het meestal ook. Dit is een uitspraak die u vast en zeker wel eens heeft gehoord en wellicht zelf ook regelmatig bezigt. Zeker bij het horen of lezen van het woord ‘gratis’ gaan bij veel mensen de alarmbellen rinkelen. Immers, wat is er vandaag de dag nu nog gratis? Alleen de zon komt voor niets op, of is dat misschien weer net een beetje te kort door de bocht? Wanneer we het hebben over gratis online dating, dan is het heel begrijpelijk dat u een beetje argwanend bent. Toch bestaat dit fenomeen wel degelijk. Maar let op, het is ook hier niet alleen goud wat er blinkt. De mogelijkheden die u heeft met betrekking tot kosteloos daten via het virtuele kanaal zijn zeer beperkt.

Hoe werkt gratis online dating?

De term ‘gratis’ trekt altijd mensen aan. Op de één of andere manier triggert dit ons en zijn we nieuwsgierig wat er te halen valt. Blijkbaar zit dit in ons mensen opgesloten. Online datingsites maken hier gretig gebruik van en maken reclame waarin ze hier de nadruk op leggen. Het gratis aspect van online dating gaat echter in verreweg de meeste gevallen niet verder dan dat u geen inschrijfgeld hoeft te betalen wanneer u zich aanmeldt bij een datingsite. Dit inschrijven stelt in de praktijk overigens niet zo heel veel voor. Wat u hiervoor nodig heeft is meestal alleen een emailadres en een wachtwoord. Logisch dat dit u niets kost, want hoeveel werk heeft het online datingbureau hier aan? Heeft u zich eenmaal ingeschreven, dan kunt u, vaak ook geheel kosteloos, een eigen profiel aanmaken en daarmee bent u een actief lid van de betreffende online datingsite.

De positieve kant van gratis online dating

We hebben het al even over de beperkte werking gehad van gratis online dating. Wat is nu precies het geval? Wanneer u zich kosteloos heeft ingeschreven en gratis een profiel heeft aangemaakt, dan wilt u uiteraard niets liever dan u op het ‘dating-pad’ begeven. Immers, u bent zeker en vast nieuwsgierig naar de andere mensen die zich hebben ingeschreven en bent uiteraard niet voor niets op zoek naar een date. De meeste aanbieders van gratis online dating geven u de mogelijkheid om lekker en in alle rust rond te kijken op de datingsite. Op deze manier kunt u de website goed leren kennen en krijgt u een goede eerste indruk. Dit is belangrijk, want bij daten via de virtuele weg draait alles om veiligheid, privacy en betrouwbaarheid. Met andere woorden, u kunt rustig sfeer proeven en kijken of de betreffende datingsite wel bij u past. Het is dan vanzelfsprekend wel zo prettig dat hier geen kosten voor in rekening worden gebracht. Bovendien is gratis online dating een uitstekende manier om voor een eerste keer kennis te maken met het verschijnsel dat online daten heet. Voor veel mensen is het immers, en begrijpelijk, een behoorlijke stap om zich op dit pad te begeven.

Waar stopt gratis online dating?

Een datingsite zal altijd zeggen dat deze er speciaal voor u is. Natuurlijk, want zonder u kunnen zij niet bestaan, want uiteraard moet er voor deze websites wel brood op de plank komen. Door de ‘gratis variant’ aan te bieden hoopt de datingsite u warm te maken voor meer. Meer is in dit geval echt contact zoeken met anderen. En wanneer u dit doet, dan begint de teller te lopen. Wanneer u iemand ziet waarvan u denkt “met diegene zou ik graag in contact komen”, dan heeft u de mogelijkheid om deze persoon een berichtje te sturen. Dit berichtje wordt vaak verstuurd in de vorm van een chat. Voor het versturen van berichtjes worden vaak wel kosten in rekening gebracht. Ook kan het zo zijn dat u min of meer verplicht bent om een maandelijks abonnement af te sluiten als u andere mensen wilt benaderen. Overigens is het bij een aantal datingsites mogelijk om iemand gratis een zogenaamde ‘flirt’ of ‘glimlach’ te sturen. Hiermee kunt u iemand laten weten dat u geïnteresseerd bent in hem of haar, maar meer ook niet. Als u een positieve reactie terug ontvangt, dan is de kans wel heel erg groot dat u een stapje verder wilt gaan. U moet dan wel stevig in uw schoenen staan om hier niet aan toe te geven. Wanneer u besluit om verder te willen gaan met deze persoon en graag met hem of haar wil chatten, dan zal hiervoor moeten worden betaald. Kortom, zodra het wat meer serieus wordt komt er een einde aan gratis online dating en zal er in de buidel moeten worden getast.

Het belang van een goede onlinedatingvergelijker

U weet nu dat gratis online dating bestaat, maar dat dit veelal een lokkertje is om u aan te sporen zich in te schrijven bij de online datingsite. Hier is helemaal niets mis mee, want het heeft alles te maken met marketing. Daarbij aangetekend dat u uiteraard altijd zelf de keus maakt of, en zo ja, u zich ook daadwerkelijk inschrijft bij een datingsite.

Bovenstaande maakt wel duidelijk dat het erg belangrijk is dat u zich vooraf een beeld vormt over de verschillende datingsites. Er zomaar, lukraak, eentje kiezen omdat deze met gratis online dating op de proppen komt is niet verstandig. Gratis online dating is nu eenmaal zeer beperkt qua mogelijkheden en u weet nu dat u vroeg of laat toch zal moeten betalen om in contact te komen met anderen. En hier komen wij in beeld. Door onze vergelijkingstool helpen wij u om een voor u juiste keuze te maken. Onze database bestaat uit een enorm aantal datingsites. Hier worden wekelijks nieuwe datingsites aan toegevoegd. Door gebruik te maken van onze handige en praktische zoekfilters helpen wij u in uw zoektocht naar de juiste aanbieder. Alleen die datingsites die passen bij de door u opgegeven zoektermen worden aan u voorgelegd. Het moet wel heel raar lopen als deze aanbieders u geen gratis online dating aanbieden. Probeer het gewoon eens en maak gebruik van de mogelijkheden die gratis online dating ook u te bieden heeft. Het kan immers de eerste stap zijn naar een nieuwe vriendschap, relatie of een nieuw erotisch contact.

Wilt u meer over Online Dating lezen? Klik dan hier.