Senioren

Sorting

De datingwebsites op onze website zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Dit maakt het voor u makkelijker om een datingsite te vinden die aan uw behoeften voldoet. Op deze pagina kunt u de verschillende datingsites die zich richten op senioren dating met elkaar vergelijken.

Voorkeur 

Voorkeursleeftijd 

What are you looking for? 

Extra opties 

 

Parship
Expert rating:
9.9
Elite-Dating
Expert rating:
9.5
Expert rating:
9.4
Expert rating:
9.2
Expert rating:
9
Expert rating:
9
Expert rating:
8.8
victoria milan
Expert rating:
8.8
Expert rating:
8.8
50PlusMatch-logo
Expert rating:
8.6
lisa18
Expert rating:
6
Expert rating:
8.5
sfdating_logo
Expert rating:
8
Expert rating:
7.9
Expert rating:
8.1
Expert rating:
6
Expert rating:
8
Expert rating:
8
Expert rating:
8
Expert rating:
7
Expert rating:
6.6
Expert rating:
6
Expert rating:
6
Expert rating:
6
Expert rating:
6
regioswingers
Expert rating:
6
50plusrelatie
Expert rating:
6
Expert rating:
6
Single50_logo
Expert rating:
5
AcademicSingles_Logo
Expert rating:
5
Buutflirts
Expert rating:
5
GayPartner
Expert rating:
4.7
Gaybuddy
Expert rating:
4.7
Qupid
Expert rating:
4.7
Expert rating:
4.7
DatingEasy
Expert rating:
4.7
Vijftigplusdating
Expert rating:
4.7
Expert rating:
5
Novamora
Expert rating:
4
secondlove
Expert rating:
4
AshleyMadison
Expert rating:
4
ematch-online
Expert rating:
4
Nextlove
Expert rating:
4
RichMeetBeautiful
Expert rating:
4
GeheimeAffaires
Expert rating:
4
IkWilSexContact
Expert rating:
4
Regioflirts
Expert rating:
4
Expert rating:
8
Expert rating:
8

Senioren

Achter de geraniums vandaan!

De huidige generatie senioren is misschien wel actiever dan ooit tevoren. Er wordt nog volop meegedaan aan het sociale en maatschappelijke leven. En waarom ook niet? Het leven stopt toch zeker niet als je de vijftig bent gepasseerd? Integendeel zelfs! Want voor een groot aantal ouderen geldt dat dan het leven pas echt begint. Er is een overschot aan vrije tijd vanwege pensionering en er zijn vandaag de dag tal van activiteiten te vinden die voor de wat oudere generatie bedoeld zijn. Wandelen, fietsen, een kookclub en natuurlijk ontbreken de speciaal voor senioren samengestelde vakantiereizen niet in deze korte opsomming. Het leven is te mooi om achter de geraniums te blijven zitten, dus ga erop uit.

Maar wat nu als je tot de groep alleenstaande senioren behoort?

Het is altijd fijn als je de dingen die je onderneemt en beleeft kunt delen met iemand. Met ‘iemand’ bedoelen we in dit geval een goede vriend of vriendin of een partner. Helaas hebben lang niet alle ouderen deze ‘iemand’. Dit wil echter niet zeggen dat je dan bij de pakken neer moet gaan zitten. Wees je er namelijk van bewust dat als je een alleenstaande senior bent, je echt niet de enige bent. Met andere woorden, trek de stoute schoenen (weer) eens aan en ga op zoek naar die goede vriend/vriendin of nieuwe partner, want dat hij/zij ergens op je wacht, daar zijn wij van overtuigd.

De oplossing? Ga online daten!

Als je weet hoeveel jongeren, jong volwassenen en mensen van middelbare leeftijd een datingsite bezoeken, waarom zou je dit als senior zijnde dan niet doen? Internet heeft voor verreweg de meeste ouderen geen geheimen meer. Bankzaken worden online gedaan, er wordt online geshopt en er wordt heel wat afgemaild. Er is dus wat dit betreft geen enkele reden om hier het bezoeken van een online datingbureau niet aan toe te voegen.

Maar waar begin je dan?

Als je voor de eerste keer op zoek gaat naar een datingsite, dan is de kans groot dat je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer ziet. Het aanbod van datingsites is namelijk enorm en dat kan best overweldigend zijn. Zomaar iets aanklikken is niet verstandig, want hoe weet je nu of dit wel een betrouwbare partij is? En hier komen wij in beeld. Wij hebben namelijk een helder overzicht gemaakt van alle online datingsites die er zijn. Om je te helpen bij het vinden van het voor jou juiste online datingbureau hebben we de verschillende datingsites ondergebracht in diverse categorieën. Eén van de categorieën waarop je kunt zoeken is leeftijd.

Verfijn je zoekopdracht!

Maar met alleen het aangeven van de leeftijd ben je er natuurlijk nog niet. Ook hier bieden wij uitkomst en hulp. Je kunt namelijk heel eenvoudig je zoekopdracht verder verfijnen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven naar welke soort dating je specifiek op zoek bent. Als oudere ligt het voor de hand om dan te kiezen voor seniorendating, maar dit is natuurlijk geen verplichting. Je bent immers zo jong als je je voelt en het kan goed zijn dat je liever met iemand op date gaat die een stukje jonger is dan jij bent. Aan jou de keus.

Vriendschap, een relatie of toch alleen erotiek?

Senioren zijn net mensen, gelukkig wel. Er zijn dan ook best veel overeenkomsten met de jongere generaties. Zo zal er zeker een groep ouderen zijn die erg graag (weer) een vaste relatie zou willen. Bijvoorbeeld na het verlies van een partner of om opnieuw te beginnen na een scheiding. Dit kan echter voor een ander reden zijn om zich juist niet opnieuw in een vaste relatie te storten. Deze mensen zijn eerder op zoek naar vriendschap, naar een maatje om leuke dingen mee te ondernemen. En dan is er nog een groep die naar geen van beide op zoek is, maar wel behoefte heeft aan een stukje erotiek en intimiteit. Voor al deze mogelijkheden is seniorendating een uitkomst. Probeer het gewoon eens, niet geschoten is tenslotte altijd mis!

Moet ik hetero zijn om me aan te melden voor seniorendating?

Het grote voordeel van online datingsites is dat er werkelijk waar voor iedereen plaats is. Er is plaats voor jong volwassenen en zeker ook voor ouderen. Bovendien is er plaats voor elke seksuele geaardheid en voor elke seksuele voorkeur. Het is dus absoluut een misvatting om te veronderstellen dat je enkel en alleen als hetero welkom bent bij online dating. Laat je dus niet weerhouden om je aan te melden als je wat ouder bent en gay, lesbi of biseksueel bent. Ook hier geldt namelijk weer dat je echt niet de enige bent en het is toch eeuwig zonde als je iemand laat lopen omdat jij je niet hebt aangemeld.

Is online daten voor senioren gratis?

Het antwoord op deze vraag is tweeledig. Aan de ene kant is het antwoord op deze vraag namelijk een volmondig ‘ja’. Veel, eigenlijk de meeste, datingsites voor senioren brengen namelijk geen kosten in rekening voor het inschrijven. Dit klinkt heel positief en dat is het natuurlijk ook. Echter is er vaak een behoorlijke beperking van mogelijkheden aan dit gratis lidmaatschap verbonden. Zo kun je meestal maar bar weinig dan enkel en alleen rondkijken. Zodra je meer wilt, zoals bijvoorbeeld een berichtje sturen aan iemand die je leuk vindt, worden er namelijk wel kosten in rekening gebracht. En daarmee zijn we dan ook gelijk bij de andere kant van het antwoord op de vraag. Dus ‘ja’, het is gratis als je alleen rond wil kijken en ‘nee’, senioren dating is niet gratis als je er ook daadwerkelijk iets mee wil bereiken.

Check vooraf de kosten!

Lang niet elke datingsite voor senioren is even transparant als het om de kosten gaat die zij rekenen. Check dan ook altijd vooraf goed wat de kosten zijn. Wanneer je dit niet duidelijk naar voren krijgt, wees dan alert. Voor je het weet word je geconfronteerd met onaangename financiële verrassingen. En hiervoor heb je je natuurlijk niet op het pad van seniorendating gewaagd. Wij wensen je in elk geval vast veel plezier met online daten voor senioren!