Speeddating

Alle datingsites nu vergelijken

 

Date uiteten

Speeddating is een fenomeen dat de laatste jaren steeds populairder wordt. U heeft er ongetwijfeld weleens van gehoord. Niet? Dan kent u deze vorm van daten mogelijk onder de naam fastdaten of sneldaten. Deze vormen van dating lijken op gewoon daten, maar er is één groot verschil: de tijd. Aan een normale date is geen tijd verbonden, maar dit is bij speeddating wel het geval. Bij speeddating heeft u dus minder tijd om de persoon tegenover u te leren kennen dan bij een normale date het geval is. Hierdoor wordt een gesprek vaak direct inhoudelijk, waardoor jullie in korte tijd veel van elkaar te weten komen.

Speeddating gebeurt vaak in groepen

Speeddating doet u niet met twee personen. Het is immers wat vreemd wanneer jullie ergens gaan zitten en binnen vijf minuten weer vertrokken zijn. Nee, speeddating gebeurt doorgaans in groepen. Over het algemeen bestaat zo’n groep uit evenveel mannen als vrouwen. Eer wordt op voorhand een tijd afgesproken en deze wordt keurig gevolgd. Is de tijd om? Dan schuift u door naar de volgende tafel of er komt iemand anders aan uw tafeltje zitten. Bij speeddating maakt u in korte tijd dus kennis met meerdere personen. Hierdoor hangt niet alles van één persoon af, maar kunt u een keuze maken.

Succes verzekerd?

.Doordat speeddating vaak in grote groepen gebeurt, denken veel mensen dat de kans op succes verzekerd is. Er zit namelijk vast wel iemand bij die u leuk vindt. Dat kan inderdaad zo zijn, maar zo werkt het natuurlijk niet. Misschien heeft de persoon die u leuk vindt zijn/haar oogje wel laten vallen op een andere man of vrouw. Aan speeddating zit tegelijkertijd dus ook een risico. Hoe bepaald wordt of twee personen elkaar leuk vinden? Vaak met behulp van een kaart. Na afloop van iedere date moet u aangeven of u de persoon tegenover u vaker wilt zien. Indien dit het geval is, kunt u contactgegevens uitwisselen met elkaar. Wie weet zit er ook nog wel een vervolgafspraak in. Dit wordt dan natuurlijk een echt date en geen speeddating.

Online daten of toch speeddating?

Online daten is de laatste jaren ongekend populair geworden. Veel Belgen hebben zich al eens ingeschreven op zo’n website in de hoop een partner te vinden. Ook speeddating wint echter steeds meer aan populariteit. Deze vorm van dating wordt doorgaans niet aangeboden door datingwebsites. Dat is natuurlijk ook lastig, want bij een datingsite weet u direct wie u tegenover u heeft. Toch kunt u het internet wel inzetten voor speeddating. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan zoeken waar en wanneer er speeddates plaatsvinden. Heeft u een evenement gevonden en wilt u via speeddating mensen ontmoeten? Schroom dan niet en schrijf uzelf vooral in voor het betreffende speeddating-evenement!

 

Alle datingsites nu vergelijken