Gratis datingsite. De nadelen van echt gratis dating

Advertentiestatement: Wij ontvangen inkomsten voor onze reviews. Klik hier voor meer details.

Veel dating sites pretenderen gratis te zijn. Toch is dit vaak niet het geval en dat is maar goed ook. Op dat laatste komen we in volgende alinea’s nog terug. Eerst zoomen we in op de twee meest voorkomende redenen, waarom bezoekers vaak ten onrechte denken, dat ze op een gratis site terecht zijn gekomen.

Ten eerste zijn er de websites met het woord gratis in de domeinnaam (URL). Zo ook onze website met de naam datingsitegratis. In ons geval is het zeker niet gelogen, omdat er bij ons ook sites te vinden zijn, waar je ook een date kunt scoren, zonder te betalen. Echter bij veel sites die gratis in de naam hebben staan, is dat niet het geval.  Soms staan er maar vijf verwijzingen naar de grootste datingsites en die zijn allemaal niet zodanig kosteloos te gebruiken, dat je er ook echt kunt daten.

Ten tweede zijn er de echte datingsites zelf, die zich proberen te profileren alsof het geen geld kost. Je ziet dan meestal “ gratis inschrijven “  staan. En in vrijwel 100% van de gevallen is dat ook niet gelogen. Het kost namelijk niets om jezelf in te schrijven, om een profiel aan te maken, één of meerdere foto’s te uploaden en bij de meeste sites kan je ook nog wel zogenaamde knipogen of standaard berichten sturen. Onder standaardberichten verstaan we berichten die voorgeprogrammeerd zijn met vaste teksten. In de meeste gevallen kan je dan zelf geen woorden typen en dus niet je verhaal kwijt.  Mocht je een antwoord terugkrijgen en dit bericht kan ook worden bekeken door jou (wat niet altijd het geval is), dan kan je dus nog steeds geen contactgegevens uitwisselen, want je kan zelf niets typen.

Bestaan er überhaupt echt gratis dating sites?

Jazeker, deze bestaan wel. Op sommige betaalde datingsites kan je in beperkte mate contact leggen zonder abonnement, maar in de meeste gevallen niet of zeer beperkt.

Daarnaast bestaan er dus wel degelijk echt gratis datingsites maar deze hebben wel grote nadelen.

  1. Veel fake date profielen

Omdat het gratis is om lid te worden en te blijven, zijn er veel grappenmakers die meer dan één profiel aanmaken en vaak ook van het andere geslacht. Gewoon om te kijken wat er dan voor reacties binnen komen en mogelijk hopen ze nog wat te kunnen bijleren, door te lezen hoe iemand anders zo’n eerste mailcontact aanpakt. Soms maken ze zelfs een hele serie profielen aan. Het kost immers toch niets en voor de site eigenaar is dit bijna niet na te gaan. Ondertussen zit jij je tijd te verdoen met een nep profiel.

  1. Minder functionaliteit en veiligheid

Omdat er minder of geen inkomsten zijn, kan er ook niet veel worden geïnvesteerd in nieuwe dating functies en de laatste security updates voor de website.

  1. Veel verouderde dating profielen

Bij een datingsite waarvoor je moet betalen zullen mensen die een nieuwe liefde hebben gevonden zo snel mogelijk hun account verwijderen, want ze willen uiteraard niet dat er geld blijft worden afgeschreven voor een abonnement, die ze niet meer gebruiken. Dit in tegenstelling tot dating sites die niets kosten. Mannen en vrouwen blijven hier vaak onbeperkt lid, want het kost geen geld. Jij zit dus naar veel foto’s te kijken van mensen die helemaal niet meer willen daten en mogelijk al drie keer getrouwd zijn. Wederom een enorme verspilling van je tijd en energie. In die tijd had je wel een leuke partner kunnen vinden op een betere datingsite.

Een datingsite mag best wat kosten

Het grote voordeel van date sites die betaald zijn, is dat je veel minder tijd kwijt bent met de juiste partner zoeken. Mensen die op een betaalde sites staan ingeschreven, zijn op dat moment allemaal serieus op zoek naar een nieuwe partner. Daar betalen ze ook geld voor.  In tegenstelling tot de gratis sites zal je op de betaalde sites nauwelijks mensen tegenkomen die maandelijks zullen willen betalen voor een profiel die ze niet gebruiken of andere grappenmakers. De slaginskans op betaalde sites is daarmee vele malen hoger.

Daarnaast is het ook een vereiste dat er voor de site-eigenaren genoeg geld binnenkomt, waarmee ze de site van de nieuwste functies kunnen voorzien en nog belangrijker dat zij ook aan de nieuwste veiligheidseisen kunnen voldoen. Je wilt immers wel dat jouw gegevens zo safe mogelijk zijn opgeslagen en beveiligd.

Conclusie

Als wilt daten, kies dat een betaalde datingsite waar ook mensen opzitten die geld overhebben voor het vinden van en nieuwe relatie en echt serieus op zoek zijn naar een date, zoals bijvoorbeeld op Relatieplanet, Parship of 50plusdating.

 

 

 

 

More articles