Online daten: 5 tips voor meer zelfvertrouwen

Advertentiestatement: Wij ontvangen inkomsten voor onze reviews. Klik hier voor meer details.

Online daten: het is geen taboe meer. Steeds meer mensen gaan online daten via apps en datingsites en volgens de cijfers waren dat er afgelopen jaar 1,3 miljoen. Allemaal singles die de weg naar online daten wisten te vinden. De één maakt zo een afspraak, de ander vind het al lastig om een degelijk profiel op te zetten. Het is in ieder geval altijd wel ergens spannend, wie je ook bent.

Singles die assertief zijn hebben meer succes

Hoe kan je nou meer zelfvertrouwen tijdens het online daten krijgen en hoe zorg je ervoor dat je kansen op de vrijgezellenmarkt toenemen, terwijl je trouw aan jezelf blijft? Hieronder vind je een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen.

  1. jezelf blijven

Ten eerste moet je jezelf, je voor- en nadelen en goede en slechte eigenschappen, goed in kaart brengen, dus jezelf goed kennen en ook blijven. Maar ook is het van belang te weten wat je in een partner zoekt. Als je dit weet, kun je veel beter op zoek naar een partner gaan. Veel singles cijferen zichzelf soms weg, om maar een partner te kunnen krijgen en dat kan in liefdesverdriet eindigen en dat kun je voorkomen door eerlijk te zijn.

  1. Laat de beste ‘jij’ zien

Zelfkennis is bij het maken van een goed profiel dus belangrijk, maar aan de andere kant mag je best jezelf een beetje gaan verkopen, door je hobby’s en goede eigenschappen breder uit te lichten. Wees hierbij zo specifiek mogelijk en als het kan mag dat best met wat zelfspot zijn. Zo valt jouw profiel juist op. Op die manier geef je het profiel een beetje een menselijk gezicht. Als je het lastig vindt om jezelf te omschrijven, kun je het altijd aan je broer, zus of familie vragen, die kunnen je advies geven door eerlijk te vertellen wat voor persoon je bent.

  1. Snijd in het begin geen moeilijke onderwerpen aan

Als je het eerste contact eenmaal hebt gelegd, wil je jouw potentiële partner natuurlijk leren kennen. Een zeer belangrijke tip: tas elkaar met luchtigere onderwerpen zoals hobby’s af en bespreek geen politiek, geloof, exen en dat soort zaken. Dat valt namelijk niet bij iedereen even goed en kan dus een heuse afknapper zijn. De een is nou eenmaal introverter dan de ander. Het kan voor jou misschien gewoon zijn, maar de ander kan dit als pijnlijk of gewoon vervelend ervaren. Als er een relatie uit voortkomt, is er nog tijd genoeg om het over moeilijke onderwerpen te hebben.

  1. Heb respect voor elkaars manier van communiceren

Liefde kan je ook onzeker maken, zeker bij chatprogramma’s waarbij je elkaar niet aan kunt kijken, is het mogelijk om als verliefde single het hoofd helemaal op hol te hebben: Probeer je hier vooral niet door te laten beïnvloeden, de ene persoon is nou eenmaal opener dan de ander. De een vindt het bijvoorbeeld heerlijk om lang te chatten, terwijl de ander liever gauw een persoonlijke ontmoeting heeft. Gun elkaar de kans en de tijd om de eventuele vonk over te laten slaan en heb respect voor elkaars manier van communiceren. Verliefd worden is niet iets wat je af kunt dwingen, dus neem er de tijd voor.

  1. Geniet van het vrijgezel zijn

Als je gaat online daten is het belangrijk om er ten volste van te genieten. En als je wordt afgewezen moet je dat vooral niet persoonlijk op gaan vatten, want in de liefde is smaak een erg persoonlijk iets en ook datgene waar iemand naar op zoek is. Het kan zelfs zo zijn dat je allebei net in een andere levensfase terecht bent gekomen. Single zijn is ook zo’n fase, haast niemand blijft zijn leven lang alleen. Dus geniet van die fase en heb plezier met het online daten.

 

Op Datingsite Gratis kunt u informatie vinden over tips voor meer zelfvertrouwen. Op Datingsitegratis.be kunt u maar liefst 52 Belgische datingsites vergelijken. In onze vergelijker kunt u criteria selecteren waarop u wilt vergelijken. Zo kunt u onder andere selecteren op leeftijd, geslacht, mobiele app, gratis profiel, hoger opgeleid en erotiek. Op basis van uw voorkeuren selecteren wij de datingsites die bij uw wensen aansluiten. Ook voor tips en info bent u bij Datingsite Gratis aan het juiste adres. Wij willen u zo volledig mogelijk informeren over uw interesses en vragen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van alle mogelijke datingsites die op Datingsite Gratis staan. Bovendien vindt u bij elke datingsite een expertcijfer en reviews. Wij begrijpen dat het voor u prettig is om reacties en ervaringen van mede-daters te lezen. Omdat wij eerlijk naar u toe willen zijn, schrijven wij niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen van de datingsite op. Op basis hiervan kunt u uw afweging maken. Ook kunt u de maandprijzen van de datingsites op onze website vinden. Mocht u nog meer willen weten, ga dan naar de Veelgestelde vragen of Veelgezochte termen op Datingsite Gratis. Hier vindt u alle informatie netjes op een rij. Vergelijk nu de datingsites die bij u passen en start met daten!

More articles